Girl in a jacket Girl in a jacket
Home » Montaj pompe de caldura

Montaj pompe de caldura

Service-centrale-termice-reparatii-centrale_229041_1286777050[1]

Pompele de caldura sunt destinate uzului intern si sunt foarte eficiente din punct de vedere al consumului de energie. Pompele de caldura aer-apa, extrag cea mai mare parte a energiei de incalzire  din aerul exterior si nu din arderea combustibililor.

Pompa de căldură aer-apă (transferă energie termică unui rezervor de apă)

  • O pompă de căldură este o instalaÈ›ie care transferă caldura de la un mediu de temperatura mai joasă (mai rece) la altul de temperatură mai înaltă (mai cald).
  • Transferul de căldură se face prin încălzire, vaporizare – trecerea din stare lichidă în stare gazoasă preluând căldură – È™i apoi prin răcire È™i condensare – trecerea din stare gazoasă în stare lichidă cedând căldură – la temperaturi scăzute sau ale mediului ambiant, dupa care se reia ciclul de functionare.
  • Agentul frigorific este o substanță folosită ca agent de lucru cu proprietatea de a trece de la o stare gazoasa la una lichida transportând astfel caldura de la un mediu la altul cu ajutorul compresorului.

Pompa de caldura poate fi conectata la un sistem solar, oferind astfel un pachet complet care combina utilizarea directa si indirecta a radiatiei solare, pentru incalzire si prepararea apei calde menajere, marind astfel coeficientul de performanta a intregului sistem.

 

PRINCIPIUL DE FUNCTIONARE AL UNEI  POMPE DE CALDURA  AER – APA

Agentul frigorific, pe linga faptul ca are un punct de fierbere foarte scazut (cca -2ºC) are si proprietatea de a acumula energie transfomindu-se din stare lichida in stare gazoasa si poate ceda usor aceasta caldura revenind la starea lichida initiala.
In momentul cand agentul frigorific devine gaz prin preluarea caldurii sursei reci, acesta este introdus intr-un compresor (doar gazele se pot comprima – lichidele sunt incompresibile) iar in timpul compresiei (asa cum stim deja ) temperatura agentului frigorific creste cu citeva zeci de grade, suficient sa ajunga la o temperatura mai mare decat a agentului termic si sa-i poata ceda acestuia cadura .
Dupa ce agentul frigorific cedeaza energia agentului termic, revine treptat la starea initiala (lichida) si este trecut printr-un ventil de expansiune unde  pierde/cedeaza presiunea acumulata in compresor.
Din acest moment ciclul se repeta iar pompa de caldura „pompeaza” caldura dinspre sursa rece spre agentul termic – bineinteles prin intermediul agentului frigorific si cu aportul compresorului.

Avantaje

– ofera atat incalzire cat si apa calda menajera
– costuri reduse la montaj
– montaj usor
– reducerea costurilor la incalzire
– rezistenta la intemperii

Independenta energetica = POMPA DE CALDURA SI PANOURI SOLARE

Pompele de caldura (PDC) pe baza de aer din seria  au fost optimizate special pentru utilizarea in cladiri noi. La acestea sunt necesare atat temperaturi mai scazute ale agentului termic, pentru incalzirea podelelor, precum si temperaturi mai mari pentru radiatoare conventionale si apa calda menajera.

Compresorul cu agent ecologic de racire, din pompele de caldura este dotat suplimentar, cu o instalatie de injectie aburi, astfel ca poate livra temperaturi de pana la 65 ºC. Pompa pentru temperaturi ridicate functioneaza eficient si fara probleme inclusiv iarna, la temperaturi sub 0 ºC. Prin urmare, acestea reprezinta un sistem modern si pot fi utilizate impreuna cu radiatoarele existente. Cea mai noua tehnologie pentru cea mai inalta performanta.

Sistemul inteligent de reglare Siemens, garanteaza operarea corespunzatoare si economica a instalatiei dvs de incalzire. Prin sistemul de reglare ghidat de vreme, cu curbe de incalzire reglabile, dotat si cu senzor exterior, puterea de incalzire va fi adaptata automat in functie de temperatura exterioara.

Dati-ne un Like !