Girl in a jacket Girl in a jacket
Home » Montaj panouri solare

Montaj panouri solare

Montaj panouri solare

Panourile solare cu tuburi vidate sunt realizate din materiale de calitate superioara, care asigura o functionare economica, ecologica si extrem de fiabila. Ofera un grad ridicat de flexibilitate la alegerea tipului de instalatie, in functie de aplicatie si tipul de montaj.

Printre beneficiile asigurate utilizatorilor se numara: reducerea substantiala a costurilor anuale pentru prepararea apei calde menajere si pentru incalzire; diminuarea dependentei fata de cresterea preturilor la combustibili, prin utilizarea gratuita a energiei solare; minimanizarea costurilor de intretinere pe toata perioada lor de viata; zero emisii de noxe, contribuind astfel la protejarea mediului inconjurator.

De remarcat, de asemenea este faptul pe langa montajul relativ simplu al panourilor, suprafeţele absorbante fiind protejate au durata de viaţă pana la 25-30 de ani. Dovada calitătii excepţionale o conferă cei 10 de ani de garanţie pentru vidul tuburilor de sticla.

Datorită diverselor modele existente, 10, 18, 20, 22 si 30 de tuburi vidate, se pot realiza suprafeţe brute de colectori intre 1,5m² până la 5m² !

Un colector solar, (captator solar sau panou solar termic) este o instalație ce capteaza energie solara și o transformă în energie termica. Raportat la energia razelor solare, randamentul acestor colectoare este foarte ridicat deoarece aproape întreg spectrul radiatiei solare este utilizat pentru producerea de energie termică. Colectorul solar este componenta principală a unei instalații termice solare și este utilizat îndeosebi pentru prepararea de apă caldă, iar mai nou, își găsește aplicare și în furnizarea energiei necesare încălzirii clădirilor. Dacă este asociat cu un rezervor de stocare a energiei(puffer, boiler in boiler), se poate asigura o preîncălzire a clădirii numai cu energie solară.

Panourile solare pentru producerea apei calde menajere, sunt operationale pe toata perioada anului si sunt recomandate pentru locuinte, hoteluri, pensiuni turistice, localuri publice, terase, case de vacanta, institutii publice, vestiare, sali de sport, etc.

Un sistem solar complet cuprinde, pe langa panoul solar, boiler, automatizare, pompa solara, vas de expansiune, furtun de legatura intre panoul solar si boiler, precum si accesoriile de montaj, suporti prindere si fixare si fitting-uri de legatura. Sunt usor de exploatat si de intretinut iar durata de functionare este foarte mare. Sunt sigure, ecologice, nu produc zgomot sau vibratii, nu produce gaze, fum, nu usuca aerul si, foarte important, nu necesita proiect sau autorizatie la montaj.

MONTAJUL PANOURILOR SOLARE  –   Panourile solare se monteaza pe acoperis, in directia sud sau sud-vest. Se tine cont ca in acel loc sa fie soare cat mai mult timp pe perioada zilei, sa nu fie umbrite de vegetatie sau cladiri. Metoda de montare a panourilor solare depinde de factori arhitectonici, de condiÅ£iile de construcÅ£ie de la faÅ£a locului ÅŸi de dorinÅ£a clientului. Unghiul de inclinaÅ£ie optim pentru montajul panourilor este undeva între 30° ÅŸi 60°.  Panourile nu sunt grele si nu pot afecta structura acoperisurilor pe care sunt montate. Din punct de vedere estetic si arhitectural, exista si alte variante de montaj, tip acoperisuri plane sau terase, pe suporti metalici, magazii, garaje, etc.

 Instalatiile solare Westech functioneaza pe toata durata anului, indiferent de cat de scazute sunt temperaturile in timpul iernii. Tuburile vidate, prin tehnologia lor de izolare ofera apa calda menajera si aport la incalzire chiar si la -30 grade Celsius. Agentul termic de incalzire colecteaza energia termica produsa de elementii heat-pipe si o transfera prin tevi bine izolate catre schimbatorul de caldura din boiler. Recomandat este boilerul bivalent, acesta avand posibilitatea de conectare a instalatiei solare la centrala clasica existenta.

DESPRE TUBURI VIDATE HEAT PIPE  –  Fiecare tub este format din doua tuburi concentrice din sticla borosilicat – silicat care conÈ›ine bor (ca turmalina), foarte rezistenta, sudate intre ele. Spatiul dintre cele doua tuburi se videaza iar suprafata interioara a tubului interior se acopera cu un strat cu excelente proprietati de absorbtie a radiatiei solare (>92%) si cu o reflexivitate foarte redusa (<8%). Caldura este transferata agentului termic prin intermediul unui tub termic. Vacuum-ul dintre cele doua tuburi formeaza un fel de „termos” –  izolator termic, special construit pentru mentinerea unei temperaturi constante, astfel incat , desi temperatura in interior ajunge la 150°C, la exterior tubul este rece. Aceasta proprietate face ca instalatia sa functioneze si in conditii climaterice foarte reci, colectoarele cu tuburi fiind mai eficiente decat colectoarele solare clasice(cele plane). In functie de modelul constructiv, panourile solare sunt cu 10 tuburi pana la 30 de tuburi de sticla. Chiar daca se sparge unul, sistemul functioneaza in continuare fara probleme. Tubul defect se inlocuieste cu un altul – pretul fiind destul de mic. Panoul solar afectat functioneaza normal in continuare. Inlocuirea e necesara pentru a nu fi afectata puterea de incalzire a panoului solar.

Tuburile vidate sunt cele mai eficiente dispozitive de captare a energiei solare. Noua metoda,  foloseste tehnologia heat-pipe care transforma radiatia solara in energie termica.

Avantaje

  • Montajul instalatiei se poate realiza  de catre orice persoana autorizata
  • Functionalitate pe tot parcursul anului
  • Acopera 80% – apa calda menajera si 30% – incalzire
  • Capteaza inclusiv radiatiile infrarosii
  • Economisiti substantial din cheltuielile anterioare
  • Energia oferita de panouri este energie ecologica si nu polueaza mediul inconjurator.
  • Stabil si robust in functionare
  • Nu necesita service-are

• Datorita automatizarii existente si a reglajului controllerului solar,  sistemul functioneaza independent.
• Energia solara este permanenta, gratuita si nu este afectata de inflatie sau de majorarile de preturi.

Dati-ne un Like !